EM-NYHETER

STIGA Sports AB officiell materialleverantör

av | 2022-11-07 | EM-nyheter

10–17 september 2023 arrangeras Bordtennis-EM för lag i Malmö Arena och nu står det klart att det blir det svenska företaget STIGA Sports AB, med säte i Eskilstuna, som blir officiell bordsleverantör till mästerskapet.

STIGA Sports AB är sedan många år Svenska Bordtennisförbundets huvudsponsor och förser landslagen med matchkläder samt alla mästerskapstävlingar med material.

– Det känns oerhört kul att fördjupa vårt redan långa och framgångsrika samarbete med STIGA med EM på hemmaplan, det första sedan 1990. STIGA är vår mest långvariga partner och nu ser vi fram emot att tillsammans vinna medaljer inför den svenska pingispubliken, säger Svenska Bordtennisförbundets generalsekreterare Thomas Buza.

Ett av målen med Bordtennis-EM i Sverige är att kunna bjuda publiken på en ny upplevelse gällande utseende, design och layout, något STIGA i och med detta samarbete kommer vara med och bidra till och utveckla.

– Tack vare detta avtal är jag övertygad om att vi tillsammans kommer bjuda publiken, både den svenska och internationella, på något nytt och häftigt. Det känns extra kul att fördjupa relationen med STIGA och ta det till en ny nivå, säger Peter Johansson, projektledare för Bordtennis-EM.

För STIGA Sports var det är ett självklart val att bli materialleverantör till mästerskapet på hemmaplan.

– Vi är mycket glada och stolta över att få vara med och bidra till ett EM på hemmaplan tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet. Tillsammans fortsätter vi jobba för innovation och utveckling inom bordtennisen, säger Andreas Zandrén, VD för STIGA Sports AB.

Förutom bordtennisbord i tävlingsarenan, så kallade show courts, omfattar avtalet även träningsbord, barriärer och övrig utrustning som behövs för att genomföra ett framgångsrikt mästerskap.

– Vi ser fram emot att ta ett nytt grepp kring vad ett traditionellt bordtennismästerskap kan vara, med en ökad aktivering även utanför hagen, med bland annat produktgenomgångar för besökare och lanseringar av nya produkter, säger Felix Wirström, marknadschef för STIGA Sports AB.

Bordtennis-EM i Malmö Arena 10-17 september 2023 är en lagtävling. Regerande mästare på både dam- och herrsidan är Tyskland. Biljetter släpps under hösten 2022.