EM-NYHETER

PING PONG POWER Malmö går mot en ny vår

av | 2023-04-06 | Okategoriserad

PING PONG POWER Malmö har än en gång haft ett lyckat stopp med prova på-pingis i Folkets Park, och det planeras för massor av fler aktiviteter i Malmö under våren och sommaren.

Under påsklovet, 2-6 april, har Svenska Bordtennisförbundet genom sitt program PING PONG POWER, tillsammans med Malmöklubbarna Malmö IF och Limhamns BTK samt Malmö stad och Kul i Malmö, återigen besökt Folkets Park. Här har vi arrangerat prova på-pingis och uppslutningen från Malmöborna har varit stor.

– Aktiviteten har varit mycket uppskattad av parkens många besökare. Vi har haft besökare i alla åldrar och oavsett om man lyckats hålla i racket eller nått upp till bordet har alla kämpat på med ett stort leende på läpparna. Vi har haft fantastiskt väder hela veckan som har lockat många pingissugna till parken, säger PING PONG POWER-medarbetarna Hugo Törngren och Kajsa Tillgren som varit med i Folkets Park under större delen av påskveckan.

Övriga duktiga PPP-medarbetare som varit på plats i Folkets Park under veckan för att spela och prata pingis med besökarna är Charlie Ridegård, Hannes Liden Isaksson, Georgio “Gino” Gerakios och Raif Rustemovski.


Bild: Georgio “Gino” Gerakios, Eskil Tyrberg och Raif Rustemovski på plats under första dagen av påsklovspingisen i Folkets Park.

Under våren och sommaren 2023 kommer en lång rad av prova på pingis-aktiviteter att äga rum i Malmö stad.

– Målet är, utöver att växa sporten i staden och regionen, att skapa en “pingis-hajp” inför Bordtennis-EM som närmar sig med stormsteg, säger Eskil Tyrberg, ansvarig för PING PONG POWER Malmö.

Mästerskapet spelas i Malmö Arena i mitten av september, och nedan följer ett axplock av PPP-aktiviteter som kommer att ske i Malmö innan dess.

PING PONG POWER-bilen
En skåpbil kommer att fyllas med pingisbord, rack och bollar, och under ett års tid kommer PPP-bilen åka runt till olika platser runt om i staden och sprida pingisglädje. Malmö stad erbjuder aktiviteter där PPP-bilen kommer att synas och SBTF ger även möjligheter att hyra bilen för intresserade aktörer. Bilen kommer att stripas med loggor som förhoppningsvis skapar ännu större pingisintresse.

Sköna söndag i Folkets Park
Varje söndag från och med den 28 maj till den 27 augusti har allmänheten i Malmö möjlighet att prova på pingis i Folkets Park (ej 4/6, 2/7, 6/8). PPP-medarbetare kommer att finnas på plats, och rack och bollar finns att låna.

Olympiadagar vid Ribban 9-11 juni
Både skolor och allmänheten får prova på pingis under sakkunnig ledning mellan den 9-11 juni då Olympiadagar arrangeras vid Ribban.

Ribbersborg – Kul i Malmö
På stranden vid Ribban kommer, liksom förra sommaren, pingis vara en aktivitet tillsammans med flera andra sporter under sommaren med start 19 juni och åtta veckor framåt, mellan kl. 10-15 på vardagar.

BIG Two
Vid två helger under sommaren arrangeras mängder av aktiviteter i några av Malmös alla parker. Naturligtvis även prova på-pingis med hjälp av våra PPP-medarbetare från bland annat Malmö IF och Limhamns BTK.

Malmöfestivalen 11-18 augusti
Precis som 2022 medverkar PING PONG POWER Malmö och flera pingisföreningar med prova på-verksamhet i Slottsparken mellan Biblioteket och Malmö Casino, varje dag mellan kl. 11-17 under festivalen.

Lilla EM i Baltiska hallen 7-10 september
Skolor och allmänheten bjuds in till aktiviteter i Baltiska hallen samt Kombihallen vid Stadionområdet. Poängjakt, prova på och roliga tävlingar i olika aktiviteter med tonvikt på pingisglädje under fyra dagar där de två första är dedikerade för skolklasser. De två avslutande dagarna sker i anslutning till att stora Bordtennis-EM i Malmö Arena drar igång, och är öppna för allmänheten.

Fler bilder från påsklovspingisen i Folkets Park hittar du här.

Foto: Linda Carlsson