EM-NYHETER

Falck/Karlsson – Årets Lag

av | 2023-01-18 | EM-nyheter

Igår samlades den svenska idrottseliten i Avicii Arena för att hyllas för sina prestationer på Idrottsgalan 2023. Bordtennisstjärnorna Mattias Falck och Kristian Karlsson var på plats och kammande hem priset i kategorin Årets Lag.

Årets Lag var det första pris som delades ut under galan och prisutdelare var radiopratarna Louise Epstein och Thomas Nordegren. Duon sprätte upp kuvertet och läste upp namnen på vinnarna samtidigt som följande motivering lästes upp i högtalarna:

”På sin väg mot VM-guldet besegrade Mattias Falck och Kristian Karlsson omöjliga kineser två gånger om. VM-guldet följdes upp av EM-guld i München där båda dessutom vann brons individuellt.”

– Wow, vilken ära. Jag och Kristian har spelat dubbel ihop i över 15 år. Vi har haft en otrolig resa och det har varit enormt häftigt att uppleva allt som vi gjort tillsammans. Det är fortfarande lite overkligt att vi lyckades att göra det vi gjorde förra året. Att först vinna VM-guld och sen följa upp med ett EM-guld – jag är otroligt stolt, sa Mattias Falck i tacktalet efter att ha mottagit statyetten.

– Givetvis är det omöjligt att nämna alla som har hjälpt oss men alla fysios, alla tränare, alla nära och kära – det är en enorm ära för oss bägge att stå här idag – och vi vill tacka er så hemskt hemskt mycket, tusen tack, sa Kristian märkbart rörd efter att ha mottagit priset.

Övriga nominerade i kategorin var; handbollslandslaget, lag Niclas Edin (curling) och damernas stafettlag i skidskytte.

För Mattas Falck var det andra gången han prisades på galan, första gången var 2020 då han mottog statyetten för Årets Prestation efter VM-silvret i Budapest.

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån