EM-NYHETER

PG Roxette gör den officiella låten till EM i Malmö

av | 2023-04-13 | EM-nyheter

10–17 september 2023 är det dags för den europeiska bordtenniseliten att inta Malmö Arena för att göra upp om medaljerna. På herrsidan är Sverige en av guldkandidaterna med spelare som VM-tvåan Truls Möregårdh och dubbelvärldsmästarna Mattias Falck och Kristian Karlsson i truppen.

Det står nu klart att världsartisten Per Gessle med låtar som “It Must Have Been Love”, “Listen To Your Heart”, “The Look”, “När vi två blir en” och “Sommartider” i sin repertoar, kommer göra den officiella EM-låten med sitt PG Roxette.

Titeln är “The Craziest Thing” och låten släpps på alla streamingplattformar samt som vinylsingel 18 augusti.

– Det känns otroligt kul att Per Gessle återigen gör en låt till ett stort bordtennismästerskap, det blev ju succé senast i samband med VM i Halmstad. Denna låt är pampig och glad och kommer göra sig perfekt i Malmö Arena. Jag är dessutom övertygad om att den kommer funka utmärkt som uppladdning för våra svenska spelare i jakten på medaljerna på hemmaplan, säger Peter Johansson, projektledare för Bordtennis-EM.

Låten, som ursprungligen släpptes på PG Roxettes senaste album Pop-Up Dynamo, är skriven av Per Gessle och Eddie Johnsson. I samband med mästerskapet har en ny version av låten tagits fram.

– Jag känner mig otroligt hedrad att än en gång få stå för den officiella pingislåten i EM- och VM-sammanhang. 2018 var det VM i glada Halmstad och då gällde ”Name You Beautiful”, den här gången vid Bordtennis-EM i Malmö heter mitt bidrag ”The Craziest Thing”. Fylld av skruvad energi och lika effektiv och snabb som en diagonal forehandsmash, säger Per Gessle.

Bordtennis-EM spelas i Malmö Arena 10–17 september 2023. Tävlingen inleds med ett gruppspel 10–12 september och därefter slutspel 14–17 september. Arrangörer är det Europeiska Bordtennisförbundet, Svenska Bordtennisförbundet och värdstaden Malmö stad.

Foto: Etoall