EM-NYHETER

Ungdoms-EM till Malmö 2024

av | 2022-11-07 | EM-nyheter

Svenska Bordtennisförbundet och Malmö stad har lyckats värva hem ännu ett stort internationellt bordtennismästerskap till staden. Denna gång handlar det om Europas finaste mästerskap för ungdomar, Ungdoms-EM, som kommer spelas i Baltiska Hallen under juli månad 2024.

Senaste gången Ungdoms-EM arrangerades i Sverige var 1983 och även den gången var det Malmö och Baltiska Hallen spelplatsen. Som vinnare i herrklassen stod ingen mindre än Jan-Ove Waldner och trea blev Jörgen Persson, två väldigt bekanta namn inom svensk och internationell bordtennis som inte behöver någon närmare presentation.

– Jag är väldigt glad och stolt över att kunna utveckla det redan fina samarbete vi har med Malmö stad med ytterligare ett mästerskap. Hösten 2023 kommer våra största stjärnor visa upp sig i Malmö Arena och knappt ett år senare är det dags för morgondagens spelare att inta staden – kanske kommer en ny världsstjärna att födas då precis som 1983, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Dennis Lindahl.

Under 2022 har Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med Malmö stad lanserat “PING PONG POWER Malmö” vars syfte är att så många som möjligt, oavsett ålder och bakgrund, ska prova på pingis. Under sommaren har PING PONG POWER syns vid olika aktiviteter i staden som Big Five, Malmöfestivalen samt på den populära stranden vid Ribersborg och under hösten och våren är planen att besöka äldreboende, bibliotek, skolor, förskolor och fritidsgårdar.

– Staden och Malmöborna är med oss, nu gäller det att få med även förenings- och näringslivet på banan så att vi kan skapa unika, hållbara och minnesvärda mästerskap. Med hjälp av PING PONG POWER når vi alla målgrupper vilket gör att det blir mycket mer än bara ett mästerskap – pingis för alla överallt helt enkelt, fortsätter Dennis Lindahl.

För Malmö stad blir detta det andra internationella bordtennismästerskapet på ett år. Bordtennis-EM 2023 spelas 10–17 september i Malmö Arena. Ungdoms-EM 2024 spelas i juli 2024.